Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Shopping:
• Bazaarområdet inne i Alanya centrum är shopparnas mecka. Här finns butiker med fast priser, prutbara priser, väskor, skor, smycken, presentbutiker med mera.Här hålls även Fredags marknaden som är en frukt och grönsaksmarknad.
 
• Varje tisdag hålls den populära marknaden på 25-metersgatan där man kan fynda allt från kläder och skor till kryddor och textiler. Passa då också på att besöka fiskmarknaden i saluhallen alldeles i närheten där du även kan hitta lokala ostar och oliver.
 
• Alanyum är ett stort shoppingcenter som ligger utmed 35-metersgatan och är framförallt populärt bland turkarna själva. Har man bränt sig i solen och gärna vill hålla sig inomhus så kan man, istället för att kanske sitta inne på sitt hotellrum, besöka Alanyum och shoppa kvalitetskläder. Dolmusbussarna åker ofta och stannar precis utanför shoppingcentret. Flera av våra hotell ligger med gångavstånd till Alanyum.
 
• Staden Manavgat som ligger ca 40 minuter från Alanya har en gigantisk basar som är både roligt och spännande att strosa runt i. Eftersom lokalbefolkningen brukar shoppa i Manavgat är priserna också anpassade därefter, alltså billigare än Alanya. Dolmusbussarna från Alanya åker direkt till Manavgat och stannar nära basaren. 

Strandliv:
• Den omåttligt populära Kleopatrastranden är belägen väster om Alanyas borg och passar utmärkt för den som vill ha en aktiv dag på stranden. Här hittar man massa olika sportaktiviteter, men det fungerar givetvis lika bra att bara ta det lugnt och njuta av solen. Kleopatrastranden är legendarisk, den har fina, lena, småstenar och djupnar efter ca 2 meter.
 
• För barnfamiljerna kan ett besök till Keykubatstranden i öst vara värd då denna är mer långgrund. Östra stranden, som den också kallas, passar perfekt för barnfamiljer och även här kan man hitta olika typer av strandaktiviteter. Den är också lite mindre och lugnare då turister ofta brukar föredra Kleopatrastranden, men den östra delen är väl värt ett besök den med! Här har man nära till restauranger som gärna serverar lunch direkt på stranden.
 
• För dem som är ute efter en mer lugn och långgrund strand att spendera dagarna på, är Incekumstranden att rekommendera. Den är belägen ca 30 min från Alanya. Att det ligger en bit utanför staden gör inte så mycket, då det går dolmusbussar som stannar precis vid stranden. Här ligger fina hotell och är mycket populärt bland annat barnfamiljer. 

Prisvärda tips:
• Ta er upp till borgen och skåda den vackra solnedgången från toppen på klippan som reser sig upp ur horisonten. Bussar går upp till borgen och det är ca 6 km upp till toppen. Väl där uppe finns det ett museum, men om man hellre vill utforska borgen på egen hand kan man hitta småvägar som leder till platser som inte tillhör museet. Det är en väldigt fin väg att sedan promenera hem på, men självklart går det också bussar.
 
• Turkiet är kebabens hemland, så köp en kebab i något av de många gatuköken. Missa inte lammkebaben, alltid prisvärt och väldigt gott! 

Restauranger:
• Restaurang Maldan upp vid borgen har god mat, bra service och en fantastisk utsikt utöver hamnområdet och östra sidan av Alanya. Perfekt för en romantiskt middag på tumanhand eller en mysig familjemiddag.
 
• Vill ni ta en paus från turkiska kulinariska upplevelser så kan man besöka den japanska sushi kedjan Sushi & Co. Här erbjuds inte bara otroligt god sushi utan även ett stort utbud av diverse fiskrätter.
 
• Restaurangen Ev, som betyder ”Hem”, ligger på Atatürkgatan och är ett mysigt tillhåll med livemusik och fantastisk mat. Man sitter i en trädgård och äter sin mat. Det passar väldigt bra om man bara vill lyssna på livemusik och ta ett glas vin, eller varför inte ett prova på ett glas av nationaldrycken Raki? Den härliga atmosfären och trevliga personalen gör detta till en garanterat lyckad kväll! 

Lokala kulinariska upplevelser:
• Ta en tur upp i Taurusbergen och ät en traditionell turkisk frukost. I Alanya har man mycket färska råvaror som odlas lokalt. Här erbjuds allt från oliver, ostar och röror av olika slag, med dem närproducerade grönsakerna och hembakat bröd som serveras till.
 
• Ayran är en slags yoghurtdryck som är populärt i hela Turkiet och mycket bra för magen. Saltet och dem naturliga bakterierna håller magen frisk och kroppen i form!
 
• Raki är den turkiska spritsorten som turkarna kallar ren medicin! Turkarna själva brukar säga ”Drick ett glas raki, bli stark som ett lejon och klok som en uggla”. 
 
Upplevelser utanför destinationen:
• Att hyra en bil är ett perfekt sätt att komma ut och se mer av vad Alanya och dess område har att erbjuda. Åk åt öster så kan du besöka Syedra som är en ruinborg med hissnande utsikt över det vackra medelhavet. En 20 min därifrån ligger sedan den mindre staden Gazipasa, här finns långa fina stränder, där du kan ta ett dopp i lugn och ro. Långt i från turiststränderna. 
 
• Vattenfallet Sapadere Canyon är beläget mitt i en djup dalgång och är ett riktigt naturfenomen värt att besöka, endast beläget cirka 30 minuter från Alanya.
 
• Antalya, som är en utav dem största städerna i Turkiet, har mycket att erbjuda; historia, shopping, restauranger och intressanta gator att vandra ner för. Endast två timmar ifrån Alanya ligger denna metropol. 

Nattliv:
• Alanyas hamn är känt för sitt nattliv och här finner ni ett stort utbud av både barer, pubar och nattklubbar.
 
• Något som definitivt är värt ett besök är den gigantiska klubben Summergarden som är öppen långt efter att barerna vid hamnen har stängt. Den är belägen en bit utanför Alanya och perfekt för alla partyprissar!
 
• Missa inte att besöka ett av alla de strandpartyn som anordnas. En riktig charterklassiker man inte ska missa!
 
• Restaurang och bar Crasy hourse är ett het tips för dem som vill ha en bra förfest. Ligger nära nattklubbarna och efter ett besök här är man laddad för en natt ute i Alanyas partyliv. 

Historiska platser:
• Den populära orten Side, som ligger ungefär en timme väster om Alanya, är en gammal antik stad där man fortfarande kan skåda bland annat uråldriga vattensystem, en gammal amfiteater samt den lokala marknadsplatsen.
 
• Röda tornet som ligger i hamnen är ett gammalt försvarstorn och här kan man skåda mycket komplicerad och fascinerande arkitektur. Detta syns dock inte utanför tornet så passa på att gå in i det ifall ni är där! Från toppen får man dessutom en otrolig utsikt över hela östra delen av Alanya. Passa dessutom på att utforska de små pitoreska gatorna runt i det området. Ta med badkläder för den lilla stranden vid den gamla hamnen unbjuder till ett dopp i Alanyas klaraste vatten.
 
• Kleopatrastranden i sig är en historisk plats då de sägs att platsen var en gåva till Drottningen Kleopatra av faraon. Det sägs också att hennes fötter var alldeles för känsliga för att gå på sanden vilket gjorde att de var tvungna att importera de fina, lena stenarna från Egypten som än idag finns kvar. 

Utflykter:
• Båtturer, landsbygdsturer, dykning… ja, möjligheterna är många när man reser till Alanya. Här finner ni ett brett utbud av utflykter som passar de som har ett sug efter att ge sig ut och skaffa nya upplevelser.
 
• Floden Manavgat, som färgats grön av mineraler, är värd att utforska och ta en båttur på. Här får man också möjlighet att lägga till vid en bukt som skiljer havet från floden. Man kan då alltså välja mellan att bada i de svala flodvattnet eller i det salta havet!
 
• Dimcayfloden är smältvatten från Taurusbergen och gör floden väldigt klar, ren och svalkande. Följ med oss, eller ta dig hit på egen hand för att äta en läcker måltid vid denna omtalade flod. 

Missa inte:
• Alanyas fantastiska borg, ett känt landmärke som är en gammal försvarsanläggning och byggdes på den tiden då Alanya fortfarande var en piratstad. Förutom otrolig arkitektur så är utsikten något som man absolut inte får missa.
 
• Det turkiska badet Hamam är ett måste när man besöker Turkiet. Där blir man skrubbad med en speciell silkesvante och besöket avslutas med en helkroppsmassage. En himmelsk upplevelse som gör ens hud mjuk som en bebis. Passa på att göra detta i början av semestern, då det ger en mycket bra grund för brännan.
 
• Självklart shoppingen Alanya erbjuder, att pruta här är både enkelt och roligt! Man kan fynda som aldrig förr och komma hem med allt från kryddor och te till väskor och skor.
 
• Ta en lunch inne i bazaar området. Här finns gott om "lokantasi" som serverar hemmagjord och lokala maträtter. Det är bara att peka på det du vill ha. 

GOOGLE REMARKETING CODE