Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Utflykter


Hamam-Turkiskt bad
Att besöka ett turkiskt bad, hamam, är det perfekta sättet att börja semestern på då det ger en bra grund för solbrännan. Att gå på hamam är en tradition sedan århundraden och än idag går turkarna själva ofta dit för att bada och umgås. Ni blir ombedda att lägga Er på en varm marmorhäll för att känna värmen gå genom hela kroppen och få Era muskler att slappna av. Skrubbningen gör huden skinande ren och tvållöddret gör den mjuk som siden. Efter tvätten får Ni en helkroppsmassage som gör upplevelsen perfekt. 
Pris ca 210 SEK.

Citytur
Lär känna Alanya redan från början! Denna tur erbjuds våra gäster efter välkomstmötet den första dagen på resmålet. Vi promenerar en bit i hamnområdet och besöker en juvelerare och mattbutik, innan vi med buss åker runt för att få en överblick över staden. Turen avslutat med grillning på en mysig restaurang i Oba området. 
Pris ca 100 SEK

Alanya båttur 
Upplev det glittrande Medelhavet! Under båtturen färdas du längs med den turkosa kusten. Njut av den svala brisen och den vackra utsikten, och passa på att ta ett dopp i Medelhavet under något av våra tre badstopp. En härlig och avkopplande tur med sol och bad. Lunch, öl, vin och läsk ombord ingår. 
Pris ca 380 SEK.

Landsbygdstur
För att få en inblick i livet på den turkiska landsbygden åker vi till en trevlig liten by med stor gästvänlighet och som ligger vackert mitt i en dalklippa. Här går vardagen lugnt och stilla och känns som en annan värld när man kommer från Alanya. Vi visar er en lokal moske, den glade smeden och vi besöker sedan ett turkiskt hem och berättar er om deras levnadvanor.  Lunch äter vi med utsikt över en liten å där det också finns möjlighet till åsneridning för de som önskar. En dag med många fina intryck och minnen för livet. 
Pris ca 300 SEK.

Alanya wonders 
En ny tur där du får uppleva det som vi tycker är det bästa och mest sevärt i Alanya. Dagen börjar med att vi åker till Sapadere. Här har man byggt en fin gångbro mellan två klippor så att man går ovanför den lilla ån som rinner mellan Taurus bergen. En fin naturupplevelse med dess skvalande vatten och mindre vattenfall längs gångbron. Turen forsätter sedan till Dimgrottan som är den största droppstensgrottan i området. Väl inne i grottan är det som att tiden står still och naturen har tagit sin tid att skapa detta konstverk. Lunchen äter vi på små flottar som ligger i Dimcay floden. Där finns det tid till lite avkoppling och bad.  
Pris ca 380 SEK

Jeepsafari
Vi tar plats i de öppna mini-jeeparna och kör upp mot Taurusbergen som ligger skyddande runt Alanya. ”Off road” längst med grusvägarna åker vi uppför berget och längst med vägen ser vi hur folket utanför turistorten bor och lever. Efter off road äventyret tar vi oss till den svalkande floden Oba Çay vars svala, kalla vatten kommer från Taurusbergens snötäckta toppar. Vid Oba Çay är tempot lugnt och behagligt och vi njuter av det fina vädret och den vackra naturen, precis som turkarna själva gärna gör på lediga dagar. Under sommarens heta dagar är detta en välkomnande och svalkande upplevelse. 
Pris ca 340 SEK

Manavgat Båttur
Dagen startar med ett besök på en lokal marknad där man förutom frukter och grönsaker kan hitta kläder, smycken och andra fynd. Floden Manavgat kallas också för den smaragdgröna floden p.g.a. dess vackra vatten. Med båt åker vi längs den lugna floden till stranden där sött möter salt. Där lägger vi till på stranden och ni kan välja om ni vill bada i Medelhavet eller ta er ett dopp i den svalkande floden där temperaturen sällan överstiger 15 grader. Till lunch får ni möjlighet att smaka den nyfångade fisken från floden men givetvis finns även andra alternativ för den som önskar. På stranden är stämningen lugn och det enda sättet att ta sig hit är med båt. Under turen tillbaka får man även se de lokala fiskodlingarna.
Pris ca 360 SEK.


Dykning
Upplev världen som finns under vattnenytan. En tur som passar för nybörjare eller för er som har dykt tidigare. Duktiga instruktörer som gör att turen passar för alla. Två dyk under dagen och lunch igår i priset. 
 Pris ca 380 SEK.

OBS!
Utflyktsprogrammet ovan är exempel på några av våra utflykter och fler finns i det lokala programmet. Priserna gäller per person och är cirkapriser. Exakta priser får du av resmålspersonalen på plats, då både priser och utflykter kan under året beroende på säsong mm. På några av utflykterna har vi gäster av olika nationalitet (Nordiska) och det finns kanske inte alltid en svensktalande guide. För att utflykterna skall genomföras måste minimiantalet av deltagare anmäla sig. Utflykterna kan bokas på resmålet av Detur reseledare och kan betalas i Euro, TL eller SEK. Det går också bra att betala med kreditkort.

GOOGLE REMARKETING CODE