Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Resor Till Antalya

Resor Till Antalya

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Antalya

Den turkiska Rivierans huvudstad, där storstad möter strandliv

Antalya är en typisk turkisk storstad. Här blir turisterna en del av det turkiska vardagslivet och här kombineras sol- och badsemestern med både kultur och nöjen. Antalya är också en utmärkt utgångspunkt för utflykter i omgivningarna; de två välkända vattenfallen Düden och Kursunlu eller någon av de närliggande historiska platserna som t ex de ca 2000 år gamla ruinstäderna Perge, Phaselis och Termessos.

Staden sträcker sig längs en vacker bukt med den fina sandstranden Lara och den 8 km långa klapperstensstranden Konyaalti som även är populär bland lokalbefolkningen. Mellan stränderna ligger branta sluttningar och fantastiska klippformationer och här badar man från klippor eller anlagda badterrasser där man även kan hyra solstolar. Stadskärnan myllrar och sjuder av liv. I Antalya kan du fynda guld och smycken, mattor och kryddor, lädervaror, skor, märkeskopior eller äkta vara, souvenirer och hantverk. Gamla stan, Kaleiçi, är med sina trånga gränder och bougainvillaklädda hus Antalyas hjärta. Hit söker sig både lokalbefolkning och turister för att insupa den mysiga atmosfären, titta på vad de ivriga köpmännen har att erbjuda eller för att slå sig ner på en av de otaliga uteserveringarna. Stadskärnan myllrar av liv och i basaaren kan du fynda guld, lädervaror, souvenirer och mattor. Här finns stadens symbol, ”Yivli minare”, flöjtminareten från 1200-talet och stadsporten rest till kejsar Hadrianus ära år 130 f Kr. Hit söker sig både lokalbefolkning och turister för att insupa den mysiga atmosfären, titta på vad de ivriga köpmännen har att erbjuda eller för att slå sig ner på en av de otaliga uteserveringarna.

Alla gränder och gator leder ner till Antalyas gamla hamn som ligger skyddad av de höga klipporna, och från den forntida försvarsmuren kan man blicka ner på inkommande gület- och fiskebåtar. När det börjar skymma tar nattlivet fart och kvällen fylls av ljuden från restauranger, barer och diskotek.