Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Utflykter

Att se sig omkring och upptäcka nya platser och företeelser är ett av semesterns största nöjen. Välkommen att upptäcka Antalya med oss!

Antalya Citytur

För att få en bra inblick i Antalya så är det perfekt och se den med oss. Under dagen kommer vi att berätta mer om Antalya, både nutid och en del historia. Vi tittar på det 42 m höga vattenfallet som forsar ut i Medelhavet och här ifrån har man en hisnande utsikt ut över havet. Inne i Kaleici som är det som idag är den gamla stan kan man gå runt lite på egenhand och uppleva de pitoreska gatorna och shoppingen. Antalya är även ett shopping paradis, så vi besöker även ett par butiker som har det lilla extra och prisvärda produkter.

Pris ca 270 SEK.

Antalyas hemligheter

I Antalya kan man verkligen uppleva mycket på en och samma dag. Dagen börjar med ett historiskt inslag och vi beger oss till ruinstaden Perge. Detta var en gång i tiden en av de största städerna i området. Där får vi veta mer om just Perges historia och se mer utav ruinerna. I Antalya finns det flera vattenfall men ett av de vackraste är Kursunlu selalesi som förutom ett har ett vackert vattenfall dessutom bjuder på en fantastisk natur. Lunchen äter i en liten by där den tillagas på det gamla viset och maten är tradiontell för området och riktigt hemlagad på färska råvaror. Turen sista stopp är grottan som även kallas St Pauls grotta, (det sägs att han har besökt den). En 200 m djup grotta in i Taurusbergen, där det även rinner vatten och väggarna har en annourlunda färg på grund av rödlera.

Pris ca 330 SEK.

Båttur i Kemer

Höjdpunkten på semestern är båtturen som avgår från Kemer. Här bjuder naturen på vackra vyer, havet på svalkande bad i ett klart och fint vatten. Båtarna är mindre och avslappnande. Flera badstopp under dagen och god lunch. Området är även känt för havsköldpaddorna Caretta caretta, som ibland dyker upp i vid ytan för att hämta luft

Pris ca 370 SEK.

Hamam

Att besöka ett turkiskt bad, hamam, är det perfekta sättet att börja semestern på då det ger en bra grund för solbrännan. Att gå på hamam är en tradition sedan århundraden och än idag går turkarna själva ofta dit för att bada och umgås. Ni blir ombedda att lägga er på en varm marmorhäll för att känna värmen gå genom hela kroppen och få era muskler att slappna av. Skrubbningen gör huden skinande ren och tvållöddret gör den mjuk som siden. Efter tvätten får ni en helkroppsmassage som gör upplevelsen perfekt.

Pris ca 230 SEK.

OBS!

Utflyktsprogrammet ovan är exempel på några av våra utflykter och fler finns i det lokala programmet. Priserna gäller per person och är cirkapriser. Exakta priser får du av resmålspersonalen på plats, då både priser och utflykter kan under året beroende på säsong mm. På några av utflykterna har vi gäster av olika nationalitet (Nordiska) och det finns kanske inte alltid en svensktalande guide. För att utflykterna skall genomföras måste minimiantalet av deltagare anmäla sig. Utflykterna kan bokas på resmålet och kan betalas i Euro, TL eller SEK. Det går även bra att betala med kreditkort.

GOOGLE REMARKETING CODE