Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Bodrum

Succéresmålet som vann våra gästers hjärtan. 

Bodrum är en av Turkiets mest charmiga semesterorter och många européer har fått upp ögonen för detta vackra område på Turkiets västkust. De fina sandstränderna är långa och i Gümbet, där de flesta av våra hotell ligger, finns både en långgrund och en djupare del. För barnfamiljer passar den lugnare och grundare stranden i Bitez utmärkt. I Bodrum sträcker sig en lång strand längs staden och den äventyrlige kan bege sig till den mycket lugnare Camel Beach, en bit västerut från Bitez.

Idag är Bodrum en stad med cirka 60.000 fast boende invånare, men under sommarsäsong ökar antalet radikalt då detta är en mycket populär turistort för européer och turkarna själva har sommarhus här. Bodrum består av flera olika vikar som var för sig bildar en semesterort.

Bodrum

Centrum av staden kallas för Bodrum. Det är en av turkarnas egna, mest populära semesterorter. Här finns allt man kan önska sig för en perfekt semester; mångtusenåriga sevärdheter, exklusiva boutiquer, vackra stenbelagda gränder, förstklassiga hotell och stränder. Här kan man uppleva turkiska matlagning på toppnivå, göra ett besök på fiskrestaurangerna längs Çarşı Sokak, bazaargatan eller någon av restaurangerna med fantastisk utsikt över viken. Hela Bodrum är som en liten pittoresk by, perfekt för romantiska kvällspromenader i den vackra solnedgången för er som njuter av att uppleva det vackra i livet. Men Bodrum har också mycket kultur att erbjuda. Bland annat hittar du St. Petersborgen som även innehåller ett stort marinarkeologiskt museum, mausoléet eller amfiteatern. Nöjeslivet inne i Bodrum är i toppklass och anses vara bland landets bästa med många barer och nattklubbar. På promenadavstånd från marinan kan man även uppleva den kända veckobasaren som hålls på tisdagar och fredagar i närheten av buss stationen. Passa också på att fynda i bazaaren och leta efter de speciella Bodrum-sandaletterna.  

Gümbet

Gümbet är viken och orten närmast Bodrum stad och ligger ca 2 km därifrån. De flesta av Deturs hotell ligger i detta område. Gümbet är en riktig sommarsemesterort med en perfekt blandning av strandliv och ett intensivt nattliv. Det finns ett rikt utbud av barer, restauranger, nattklubbar och även turistinriktade butiker. Allt finns på promenadavstånd oavsett var man bor i Gümbet. Stranden har både en långgrund och en djupare del. 

Bitez

Bitez är nästa vik/ort och en stor kontrast till Gümbet. Här råder stillheten; lugn och ro blandas med vackra vyer och en underbar långgrund strand. Längs strandpromenaden finns igen biltrafik och i mitten kantas den av sittpuffar, hängmattor och fåtöljer som bildar en stor lounge. Allt för att man bara ska kunna koppla av. Även här finns ett bra utbud av caféer, barer och restauranger men inget nattliv att tala om.  

Ortakent- Yahsi Beach

Väster om Bitez finns områdets längsta strandremsa, Ortakent-Yashi Beach. Detta är egentligen två orter men då de smälter samman går de nu under det sammansatta namnet hos turisterna. Stranden är en av de finaste i området och många av badbåtarna gör ett stopp här. Längs strandpromenaden finns små turistbutiker och serveringar, men inget nattliv. Orten kan kännas något öde i för- och eftersäsong.  Man tar sig mycket enkelt mellan Bodrum stad och de olika vikarna med de lokala bussarna som går nästan dygnet runt.  

Missa inte heller Bodrums fantastiska skärgård. Ta en dagstur på havet och njut av naturen och sagolika vikar. Den grekiska ön Kos ligger alldeles i närheten. Dit går dagligen avgångar från hamnen i Bodrum och turen tar under 30 minuter enkel väg.   

Landskapet och naturen runt Bodrum är obeskrivbart och storslagen. Hyr man en bil över dagen kan man åka runt halvön på egen hand och njuta av alla små byar och det Egeiska havet som breder ut sig längs med färden. Ca 30 minuter nordväst om Bodrum ligger den vackra och genuina fiskebyn Gümüslük, som med sina fina romantiska restauranger nere vid kajen är ett bra mål för en bilfärd.