Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Exempel på utflykter


Båtutflykt

En hel dag ute på det Egesika havet med sol, mat, dryck och bad. Båten avgår från den lilla hamnen i Gümbet och vi stannar i de fyra mest kända vikarna under dagens gång för att ta ett dopp i det vackra turkosblå vattnet. Mitt på dagen gör vi även ett stopp på den kända stranden ”Camel Beach” där det finns möjlighet att bada från stranden under en timmas tid innan det är dags att åter stiga ombord på båten för att avnjuta lunchen som kockarna ombord har förberett.
Pris ca 300 SEK

Efesos och Artemistemplet

Turen startar tidigt på morgonen och vi kommer tillsammans att ta oss med buss genom Turkiets vackra landskap mot den antika staden Efesos. På vägen stannar vi vid en vacker insjö och avnjuter en lokal frukost medan vi beundrar den underbara naturen runt omkring oss. Väl framme i Efesos bjuds det på en guidad tur genom den gamla staden, med hänförande byggnationer som härstammar från tusentals år bakåt i tiden. Höjdpunkten på vandringen är när vi kommer fram till det enorma Celcus-biblioteket och får beskåda detta märkliga verk med egna ögon. Vi gör även ett besök vid Artemistemplet efter lunchen, som är ett av antikens sju underverk.
Pris ca 600 SEK

Halikarnas halvö

Bodrum är beläget på en liten halvö och runt denna halvö kommer vi att under en halvdagstur ta oss runt och beskåda omgivningarna på den kände gamle Halikarnas marker. Under vår resa upplever vi en vacker utsiktsplats och vi stannar även för att shoppa på en av de kända veckobasarerna som erbjuder allt från färsk frukt till riktiga fynd för hus, hem, kropp och själ. Här gäller det att man vet om att man skall pruta på priserna! Dagen fortsätter med ett stopp i den vackra lilla fiskebyn Gümüşlük där vi tillsammans avnjuter en god lunch. Efter lunchen finns det tid till att ta ett dopp i det klarblå havet, eller ta en promenad i vattnet på den gamla sjunkna ringmuren ut till Kaninön.
Pris ca 255 SEK

Hamam

Att gå på Hamam är en turkisk tradition som sträcker sig hundratals år tillbaka i tiden, ända sedan de gamla ottomanerna styrde landet. Under din semester har du möjligheten att få uppleva detta omtalade bad i vårt Hamam i Bodrum. Badet börjar med att man värmer upp kroppen i bastu, alternativt inne i det traditionella marmor rummet som är den centrala punkten i Hamamet. När huden blivit varm och mjuk, kommer den professionella personalen att skrubba din kropp med en speciell Hamam vante och därefter blir man intvålad med ett härligt skum av olivtvål. Behandlingen avslutas med en härlig helkroppsmassage med vårdande olja.
Pris ca 255 SEK

Bodrum stadsrundtur

Lär känna Bodrum med omnejd under en av de första dagarna på semestern! Vi tar er till de historiska platserna i staden och upplever den vackra antika teatern och Myndos port, där det sägs att Alexander den Store en gång vann slaget mot Perserna. Dessutom kommer ni att få beskåda hela Bodrum uppifrån kullen med de vackra väderkvarnarna, som står stadigt på denna höjd sedan så lång tid tillbaka som 1800-talet. Under dagen besöker vi även en läder- och guldshop, där ni givetvis shoppar med speciell rabatt. Sist av allt tar vi oss ner till centrum av Bodrum, där vi tillsammans avnjuter en härlig lunch på en trevlig restaurang.
Pris ca 100 SEK

Kos

Utforska den Grekiska ön Kos under en hel dag på egen hand. Kos ligger en halvtimmas båtresa från Bodrums hamn. På Kos kan du ägna dig åt billig shopping, äta en god lunch på någon av de många restaurangerna i staden eller njuta av sol och bad på den vackra stranden som ligger endast ett stenkast bort från själva centrum. På ön har du även möjlighet att mot en liten kostnad få åka en tur i stadståget, som tar dig runt de historiska platserna med en kort guidning på engelska.
Pris ca 240 SEK

Obs! Utflyktsprogrammet ovan är exempel på några av våra utflykter och fler finns i det lokala programmet. Priserna gäller per person och är cirkapriser. Exakta priser får du av resmålspersonalen på plats, då både priser och utflykter kan under året beroende på säsong mm. På några av utflykterna har vi gäster av olika nationalitet (Nordiska) och det finns kanske inte alltid en svensktalande guide. För att utflykterna skall genomföras måste minimiantalet av deltagare anmäla sig. Utflykterna kan bokas på resmålet och kan betalas i Euro, TND eller SEK. Det går också bra att betala med kreditkort.

GOOGLE REMARKETING CODE