Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Didim

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Nyhet 2017 – Didim!

Litet, genuint och med en av Turkiets finaste sandstränder 

Didim är en liten, genuin semesterort norr om Bodrumhalvön, mera känd under det antika namnet Didyma. Från början var Didim en vanlig landsortsby, men då orten ligger vid en av Turkiets finaste sandstränder och är omgivet av många kulturskatter har orten blivit ett populärt semesterresmål. Didim ligger i en vik med en lång, gyllengul sandstrand med långgrunt och klarblått vatten som avslutas med en relativt nybyggd marina. Efter strandpromenaden finns det gott om serveringar och även ett mindre nöjesfält. Stadskärnan består av små gator med butiker och restauranger. Orten passar mer dem som vill ha en lugn och avkopplande semester, än dem som är ute efter partyliv, även om det finns ett par nattklubbar. 

Mitt i staden finns de välbevarade ruinerna av ett 2 600 år gammalt Apollontempel och en staty med ett Medusahuvud som har blivit en symbol för Didim. 

Barnfamiljer trivs i Didim mycket beroende på den fina stranden, lugnet och att det finns flera hotell med vattenrutschkanor. Detur har fem hotell i Didim, alla med All inclusive. Detur har inga reseledare stationerade på orten men de finns tillgängliga via telefon för kontakt vid eventuella problem eller utflyktsbokningar.