Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Resor Till Kemer

Resor Till Kemer

Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Kemer

Den charmiga lilla badorten med stort utbud av strandliv och aktiviteter

Vid Taurusbergens fot ligger Kemer, en charmig liten badort med internationell atmosfär och mysigt strandliv, men det är även en perfekt utgångspunkt för dagsutflykter. Det var inte länge sedan byborna i Kemer försörjde sig på fiske och jordbruk. Idag har den lilla staden blivit en modern elegant badort, men har trots detta lyckats behålla sin småstadscharm med lugn vänlig atmosfär och låg bebyggelse.

Kemer omges av Taurusbergen och utmed Kemers kust finns det vackra naturstränder av sand och klappersten och ett kristallklart vatten. Detta gör orten mycket omtyckt framför allt av barnfamiljer och alla som vill ha en lugn och avkopplande semester. De flesta stränderna i området består av klappersten, men barnvänliga Moonlight Beach bredvid marinan är långgrund och har finkornig sand. I anslutning till stranden ligger även Moonlight Park som erbjuder affärer, restauranger, en teater och ett delfinarium, vilket brukar vara populärt bland barnen. Mitt i Kemer ligger marinan med sina lyxyachter, vilket är ett populärt mål för de som flanerar längs den fina strandpromenaden. I centrum finns även en välbesökt gågata, kantad av restauranger, barer, caféer och butiker.

Det finns även gott om saker att göra i Kemer om du skulle vilja hoppa över stranden en dag. Besök den antika staden Phaselis, ta en båttur längs kusten och bada i det klara vattnet eller varför inte pröva några av äventyrsaktiviteterna som organiseras i närheten. Ca 1 timme från Kemer ligger även Antalya med sitt myllrande stadsliv och dit kommer du enkelt med lokaltrafiken.