Detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


support

Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Marmaris

Marmaris är Turkiet när det är som allra vackrast!

Vid den Egeiska kusten ligger den vackra hamnstaden Marmaris med sin idylliska skärgård och turkosblå hav, nära den grekiska övärlden. Marmaris har, trots att turismen ökat i antal, lyckats behålla sin turkiska atmosfär. Här trivs både barnfamiljer och de som gärna vill ha nattliv med barer och diskotek.

Den vackra strandpromenaden som sträcker sig hela vägen mot Icmeler bjuder på ett stort utbud av restauranger, caféer och barer. Här kan man både flanera eller sätta sig och betrakta folklivet. O’yes Beach har länge varit en favorit bland skandinaverna.

Under 1500-talet lät Sultan Süleyman bygga en fästning som idag är belägen i den äldre stadsdelen. Här ligger också det stora basarområdet med sina arkader och det finns ett myller av butiker och restauranger. Prova även det turkiska köket på någon av de traditionella restaurangerna i området. Den traditionella lammsoppan Mûgla Sulu Kebab eller varför inte prova Manti, små knyten med kött som serveras med yoghurt, tomatsås och mynta. När du väl är inne i basaren, försök även hitta den speciella honungen som enbart görs här i Marmaris.

I den vackra hamnen ligger träbåtarna sida vid sida med moderna lyxbåtar. På kvällen är det här som nöjeslivet tar fart på de många nattklubbarna, men längst strandpromenaden hittar du också restauranger och barer med underhållning. Ett måste när du besöker Marmaris, är en dagstur med båt för att se den vackra skärgården eller varför inte följa med på en veckas Gületkryssning?