detur facebook
Boka på telefon

08-723 46 00


Måndag - Fredag
08:00-20:00 

Lördag & Söndag
09:00-18:00 


Boka online

  • Flyg & Hotell
  • Endast flyg

Utflykter

Side har en fantastisk historia, vackra naturupplevelser och bra shopping. Följ med på någon utflykt så får du se mer av det vackra Side. 

Sides pärlor
Visste du att Side hade ett eget slavtorg? Eller att de första ”hotellen” bestod av ett gästrum i något av befolkningens egna hem? Side har en rik historia, som innehåller allt möjligt från romarriket fram till att det blev den turistby som Side är idag. På denna tur kommer vi att guida dig genom Antika Side och berätta allt möjligt om stadens historia. Dagens centrum i Side består av smågator och butiker, och turkarna berättar gärna mer om deras traditioner och historia i flera av butikerna som vi även besöker under denna tur. Lunchen avnjuts på en utav Sides lugnare områden. Tag med: Kamera och extra pengar för eventuell shopping och dryck. 
Pris ca 260 SEK.


Manavgat Båttur
Floden Manavgat kallas också för den smaragdgröna floden p.g.a. dess vackra vatten. Med båt åker vi längs den lugna floden till stranden där sött möter salt. Där lägger vi till på stranden och ni kan välja om ni vill bada i Medelhavet eller ta er ett dopp i den svalkande floden där temperaturen sällan överstiger 15 grader. Till lunch får ni möjlighet att smaka den nyfångade fisken från floden men givetvis finns även andra alternativ för den som önskar. På stranden är stämningen lugn och det enda sättet att ta sig hit är med båt. Under turen tillbaka får man även se de lokala fiskodlingarna. Turen avslutas med lite shopping i ett av de kända outletcentren som ligger i området. 
Pris ca 370 SEK.


Hamam - Turkiskt bad
Att besöka ett turkiskt bad, hamam, är det perfekta sättet att börja semestern på då det ger en bra grund för solbrännan. Att gå på hamam är en tradition sedan århundraden och än idag går turkarna själva ofta dit för att bada och umgås. Ni blir ombedda att lägga Er på en varm marmorhäll för att känna värmen gå genom hela kroppen och få Era muskler att slappna av. Skrubbningen gör huden skinande ren och tvållöddret gör den mjuk som siden. Efter tvätten får Ni en helkroppsmassage som gör upplevelsen perfekt. 
Pris ca 240 SEK.

Landsbyggds tur
För att få en inblick i livet på den turkiska landsbygden åker tar vi oss till en trevlig liten by med stor gästvänlighet. Vi besöker ett turkiskt hem och berättar mer om deras levnadsvanor. Lite längre ner på gatan besöker vi byns skola där eleverna gärna visar upp deras skolgård. Lunch äter vi med utsikt över Manavgat floden och på vägen dit passerar vi det ett berömt vattenfall och en stor marknad, där många fynd kan göras. Eftersom religionen är en viktig del av livet på landsbygden besöker vi även den största moskén i området. Under turens gång får ni mycket information om landet och dess befolkning. Dryck är mot extra kostnad.
Pris ca 360 SEK.

Forsränning
Först åker vi till Beskonaks by, där vi byter våra fordon till kanoter och gummibåtar. Vi paddlar ner längs med forsen i det vackra landskapet och kan känna flodens väldiga kraft under oss. Under denna utflykt får man längs färden känna atmosfären av det antika; den romerska Olukbron och Bügrümsbron som i svunna tider var ingenjörkonstens mästerverk. Forsränning är en unik och annorlunda upplevelse i Turkiet.
Pris ca 360 SEK.
 
Quad – och buggy safari 
Vill man uppleva naturen på ett annorlunda vis så är nog detta det perfekta turen. Motorerna är morderna och av större storlek. Tillsammans med en lokal guide så tar ni er genom små åar, backar och fin natur. Stor risk att man blir både blöt och dammig på denna utmanande tur.
Pris från ca 400 SEK.


Obs!
Utflyktsprogrammet ovan är exempel på några av våra utflykter och fler finns i det lokala programmet. Priserna gäller per person och är cirkapriser. Exakta priser får du av resmålspersonalen på plats, då både priser och utflykter kan under året beroende på säsong mm. På några av utflykterna har vi gäster av olika nationalitet (Nordiska) och det finns kanske inte alltid en svensktalande guide. För att utflykterna skall genomföras måste minimiantalet av deltagare anmäla sig. Utflykterna kan bokas på resmålet av Detur reseledare och kan betalas i Euro, TL eller SEK. Det går också bra att betala med kreditkort.